”SOKOŁÓW” S.A. to jeden z największych producentów mięsa w Centralno-Wschodniej Europie i lider branży w Polsce. Od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian w sektorze mięsnym. Nowoczesne parki maszynowe i technologie produkcyjne, starannie dobrany, wysokiej jakości surowiec oraz kwalifikacje i doświadczenie załogi gwarantują, że w ręce Klienta trafia wyśmienite mięso. Produkcja sokołowskiej wołowiny przebiega według światowych standardów, a mięso pozyskiwane jest ze zwierząt z polskich gospodarstw. SOKOŁÓW S.A. przywiązuje szczególną uwagę do zapewnienia wysokiego poziomu dobrostanu zwierząt, co wpływa na walory smakowe finalnego produktu. Gwarancją bezpieczeństwa i wysokiego standardu wołowiny z Sokołowa jest funkcjonujący system zarządzania jakością oraz stały nadzór weterynaryjny, co dodatkowo potwierdzają posiadane certyfikaty BRC i IFS.
Wołowina

Kategorie

WOŁOWINA
Wołowina to ogólne określenie mięsa pochodzącego od bydła hodowlanego, głównie byków i jałówek rzeźnych w wieku poniżej jednego roku. Należy do jednych z najpopularniejszych mięs spożywanych na świecie. Jest to szlachetny gatunek mięsa zaliczany do najcenniejszych pod względem wartości odżywczych.

WOŁOWINA KOSHER
Wołowina pochodząca z uboju Koshernego to kolejna kategoria w ofercie Sokołów S.A. To na mięsie tego typu opiera się cała kuchnia żydowska. Słowo „koszerne” określa warunki, w jakich mięso powinno być przygotowane.

WOŁOWINA HALAL
Wołowina pochodząca z uboju Halal, to szczególna grupa wołowiny w ofercie Sokołów S.A. Mięso tego pochodzenia jest wykorzystywane w kuchni muzułmańskiej dając oryginalne połączenia smaków.

BURGERY, STEKI, MIĘSA MIELONE
Burger wołowy to smaczne, łatwe i szybkie do przyrządzenia danie znane na całym świecie. Steki to jedno z najpopularniejszych dań z wołowiny. Sokołów S.A. proponuje w swojej ofercie steki sezonowane zarówno na sucho jak i na mokro. Mięso mielone z Sokołowa jest idealne do klasycznych dań typu kotlety mielone, przez spaghetti bolognese lub po prostu domowe burgery.

CIELĘCINA
Cielęcina jest gatunkiem mięsa o wyjątkowych właściwościach. Charakteryzuje się delikatną strukturą jasnoróżową barwą i niewielką ilością tłuszczu. Stanowi dobre źródło białka, cynku, potasu, żelaza, a także witamin z grupy B (niacyna, kwas pantotenowy). Odpowiednio przyrządzona jest aromatyczna, łagodna w smaku i lekkostrawna.

PRZETWORZONE
Przetworzone produkty wołowe z oferty Sokołów S.A. to szeroka kategoria obejmująca wędzonki, produkty dojrzewające i IQF, a także parówki. Do tej kategorii zaliczamy również dania wołowe wolnogotowane , buliony i frytury wołowe.

Jesteśmy jednym z największych producentów mięsa w Centralno-Wschodniej Europie i jednym z liderów branży w Polsce. Od lat wyznaczamy standardy w branży przetwórstwa mięsnego i jesteśmy prekursorem zmian. Dzięki prowadzonym od wielu lat konsekwentnym i skutecznym działaniom marka ”SOKOŁÓW” jest najbardziej znaną i najchętniej kupowaną marką produktów mięsnych w Polsce. Grupa Sokołów zatrudnia niemal 10 000 osób. Główna siedziba spółki mieści się w Sokołowie Podlaskim.