Kategorie

WOŁOWINA

Wołowina to ogólne określenie mięsa pochodzącego od bydła hodowlanego, głównie byków i jałówek rzeźnych w wieku poniżej jednego roku. Należy do jednych z najpopularniejszych mięs spożywanych na świecie. Jest to szlachetny gatunek mięsa zaliczany do najcenniejszych pod względem wartości odżywczych. 
 

WOŁOWINA KOSHER


Wołowina pochodząca z uboju Koshernego to kolejna kategoria w ofercie Sokołów S.A. To na mięsie tego typu opiera się cała kuchnia żydowska. Słowo „koszerne” określa warunki, w jakich mięso powinno być przygotowane. 
 

WOŁOWINA HALAL


Wołowina pochodząca z uboju Halal, to szczególna grupa wołowiny w ofercie Sokołów S.A. Mięso tego pochodzenia jest wykorzystywane w kuchni muzułmańskiej dając oryginalne połączenia smaków. 
 

BURGERY, STEKI, MIĘSA MIELONE

Burger wołowy to smaczne, łatwe i szybkie do przyrządzenia danie znane na całym świecie. Steki to jedno z najpopularniejszych dań z wołowiny. Sokołów S.A. proponuje w swojej ofercie steki sezonowane zarówno na sucho jak i na mokro. Mięso mielone z Sokołowa jest idealne do klasycznych dań typu kotlety mielone, przez spaghetti bolognese lub po prostu domowe burgery. 
 

CIELĘCINA

Cielęcina jest gatunkiem mięsa o wyjątkowych właściwościach. Charakteryzuje się delikatną strukturą jasnoróżową barwą i niewielką ilością tłuszczu. Stanowi dobre źródło białka, cynku, potasu, żelaza, a także witamin z grupy B (niacyna, kwas pantotenowy). Odpowiednio przyrządzona jest aromatyczna, łagodna w smaku i lekkostrawna. 
 

PRZETWORZONE


Przetworzone produkty wołowe z oferty Sokołów S.A. to szeroka kategoria obejmująca wędzonki, produkty dojrzewające i IQF, a także parówki. Do tej kategorii zaliczamy również dania wołowe wolnogotowane , buliony i frytury wołowe.